About LOT

Het kan. Echt waar. Lees maar…

Wakker worden en superveel zin in de dag hebben

Ja, ik was altijd al een van die positivo’s. Gats, denken ‘realisten’ wellicht, weer zo’n fantast met een roze bril. Maar als je nu aanneemt dat ik geen diepe dalen heb gekend, kan ik je meteen uit die droom helpen. Ik heb voor heel wat hete vuren gestaan én bagger over me heen gekregen.

Net bevallen van mijn eerste kindje, brandde ons pas verbouwde huis helemaal af en raakte mijn modebedrijf in het slop. Tientallen klanten betaalden hun rekening (à heel veel geld) niet, terwijl ik gewoon mijn mensen moest betalen. Geen fijn gevoel, kan ik je vertellen. Dat de boel klapte, zal dus geen verrassing zijn.

En ondertussen?

Ondertussen hield ik de ballen zo hoog mogelijk. De altruïst in mij wilde het liefst ook nog de halve wereld van de ondergang redden. Houdt geen mens vol, natuurlijk. Wat heb ik me naar gevoeld.

Was die stress te voorkomen? Nee. Het hoort er namelijk bij. Maar hoe ik ermee omging, dáár kon ik wat in veranderen. Een heftige kaakontsteking, een nekhernia en uitval van mijn rechterarm schudden me wakker. Vooral toen de dokter zei: “Mevrouw Labee, uw zenuwstelsel is zo aangetast dat u nog méér uitval zult krijgen. Als u hier niets aan doet, belandt u wellicht in een rolstoel. Uw lichaam kan het stressniveau niet meer aan.”

Die opmerking kwam binnen. Had ik mijzelf zo ziek gemaakt door de stress? Had mijn brein dat effect op mijn lijf? Veranderen was een must, geen keuze. Fast-forward naar enkele weken later. Negen dagen lang had ik erop zitten: negen dagen training over het brein, stress en de relatie met je lichaam. Wat een inzichten kreeg ik daar… ik kon mijn gevoel van misère steeds beter tackelen door veel bewuster te leven. Was ik dan de laatste om dit te ontdekken? Of zijn er nog miljoenen mensen slapende op dit vlak?

Ik was in ieder geval wakker geworden. Zou ik hiermee ook anderen wakker kunnen maken? Ik ging all-in en besloot me goed te laten opleiden door de beste trainers op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en mindset. En dankzij mijn eerdere ervaring als presentatrice van grote business events, schrik ik niet om het podium op te klimmen en mijn verhaal te delen.

Dat is nu mijn missie: Nederland bewuster maken van de impact van hun mindset op hun gevoel van geluk, hun gezondheid en hun potentieel. Door mijn TALKS hoop ik mensen te inspireren om eens anders te gaan denken. Het leven is namelijk heel tof, als positivo en als realist. Het is maar net hoe je je brein traint om ernaar te kijken.

Ik daag je uit. Kom je ook een keer?

Ja, ik wil een TALK bezoeken! LOT for business